Einiinihanan ihana pääsiäisloma

huhtikuuta 18, 2017

Aloitin vuoden alussa tässä lähellä sijaitsevan alakoulun opena. En kuitenkaan oman kunnan koulussa, en helvetissä. Ei niissä lapsissa mitään vikaa ole vaikka samoilla huudeilla pyörisivät, mutta ne vanhemmat!! Ja tästä sitten se hieno aasinsilta asiaan.

Aamulla, pidennetyn viikonlopun jälkimainingeissa, kuuntelin opehuoneessa kanssakansankynttilöitteni jorinoita rentouttavista ja kerrassaan upeasti onnistuneista pääsiäisen pyhistä. Mitä kaikkea olivat saaneet aikaan, miten ihanan kiireetöntä ja muutenkin niin kaikinpuolin ihanaa lomalla oli ollutkaan. Ihanaa ruokaa, ihania ystäviä, ihananihana perhe, ihanimmat appivanhemmat ikinä ja ihan vaan ihanaa ihan kaikki.

Kyllähän minäkin olisin voinut tuohon keskusteluun osallistua, ihan helposti. Vietimme sentään aivan ihanan pääsiäisen ihanassa Kajaanissa tuon meillä asuvan miehen, joka on sekin välillä ihan ihana, ihanien sukulaisten parissa. Oikein oli onnistunut lomantynkänen, oli ihanaa irtautua hetkeksi arjesta ja viettää aikaa mun ihanan perheeni kanssa ilman kotiaskareita, isomummin ihanien hirvenlihapatojen äärellä

Ah tätä perhe-elämän autuutta. Pikkumuijakin on yhtä hymyä.


Mutta olishan se nyt ihan perseestä jos kaikki olis aina vaan ihanaa, joten keräsin tähän nyt muina vastarannankiiskeinä pääsiäisen pyhien eiyhtäänihanien asioiden top viitosen. Olkaapa hyvät.


1. Pakkaaminen

Jumalauta että osaa olla raskasta puuhaa. Varsinkin, kun lomakohteena on Kajaani, missä on vielä käytännössä talvi. Lunta ja sensemmosta. Pakkastakin on. Eli mukaan täytyy pakata (jo käytöstä poistetut ja pestyt) talvivaatteet. Varuiksi kuitenkin myös keväisemmät kevyttoppikset, jos kuitenkin on lämmintä. Talvikengät, saappaat, kuravaatteet, hanskat, pipot, juhlavaatteet, perusvermeet, varavaatteet, uikkarit, pesuvehkeet, lääkkeet (koska kuitenkin aina joku sairastuu lomalla).. Ja silti AINA jotain oleellista unohtuu! Tällä kertaa kotiin jäi mun ja miekkosen talvitakit. Ja kyllä, oli siellä edelleen talvi. Turhaa tavaraa oli sitten senkin edestä.

2. Autolla matkustaminen

1500 kilometriä täyteenpakatussa autossa. Kaksi lasta. #arewethereyet #pissahätä

3. Pulla

Kyllä, pulla. Pullassa itsessäänhän ei tavallaan mitään vikaa ole, mutta liika on liikaa. Pullaa tarjoillaan aamulla, jo siis ennen aamupuuroa. Puuron jälkeen pullaa. Pullaa lounaspöydässä ja tietysti päiväkahvin kanssa, unohtamatta ilta(palaa)pullaa. Kohteliaat tavat kieltäytyä tuosta kahvin kyytipojasta meinasivat loppua pahasti kesken. Eikä kukaan kestä kohta kahdeksankymppisen isoäiti-ihmisen pettynyttä ilmettä, kun hänen omin pikku kätösin leipoma pulla ei kelepaa. 

4. Lepo

Miten ihanaa, kun lomalla ei tarvii laittaa herätyskelloa aamulla soimaan. Lomalla voi myös nukkua päikkärit jos toisetkin, ja muutenkin vaan chillailla rauhassa. Ladata akkuja. Nauttia olostaan.
HAHAHAHAH!! Ei tässä perheessä. Laita kaksi isokokoista aikuista ja 360° itsensä ympäri pyörivä, räkäinen ja yskivä kolmevee (sanoinhan että aina joku sairastaa) samaan 140cm leveään sänkyyn. Säädä vielä patterit täysille ja kuvittele yöpyväsi jossain Kajaania pikkuisen trooppisemmassa ympäristössä. Kuorsaamista, pieremistä, kovaan ääneen unissaanpuhumista. Ja liian pehmeä sänky. Melkeinpä voisi sanoa, että viimeviikkoisilla silmillä mennään edelleen.

Yksi monista päiväuniyrityksistä.


5. Yhdessäolo

Rakastan perhettäni ja lapsiani, mutta liika on liikaa. Kun lykätään 2 isovanhempaa, 2 aikuista ja 2 lasta yhteen pieneen kaksioon, alkaa seinät aina ajoittain kaatua niskaan. Lapset hyppivät seinille koska matkaan pakattiin vain repullinen leluja ja pari lautapeliä. Kun ei oo mitään tekemistä. Juurihan vasta tultiin sisälle käytyämme leikkipuistossa/uimahallissa/Vuokatin rinteillä/leffassa. Jos vaikka parit pullat tässä kohtaa. Saatana.


Että ihan oli ihanaa tänään suukottaa lapset tervemenneiksi kouluun ja päivähoitoon. Miten ihanilta niiden takaraivot näyttivätkään kotipihasta poistuessaan. Ihanaa oli lomailla, ihanaa tavata kaukana asuvia sukulaisia joita niin harvoin näkee (sekin on kyllä ihanaa), mutta kyllä oli ihanaa palata kotiin ja arkeen.

Arki. Sydän tähän. 





You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe