Vuosi vaihtuu Ylläksellä - tuetusti

lokakuuta 02, 2017

En ehkä kestä! Halkean kohta onnesta! Innosta soikeana, ihan pähkinöinä ja vielä iloinen kuin viiden pennin hevonen! Melkeinpä meinaa pikku tippa lorahtaa pöksyihin kaikesta tästä valtavasta innostuksesta!

(Tuollaisenaan ilman asian tarkempaa avaamista tuo aloituskappale toimisi hyvin statuspäivityksenä feisbuuksissa, jos perimmäisenä tarkoituksena olisi olla mahdollisimman ärsyttävä. Ihan vaan näin sivuhuomautuksena.)

Asiaan. 

Sain tänään sähköpostin jossa kerrottiin, että meidän perhe lähtee joulu-tammikuun vaihteessa Maaseudun terveys- ja lomahuollon (MTLH)  järjestämälle, STEAn (ent. RAY) kohdennetun toiminta-avustuksen turvin tuetulle lomalle viikoksi Ylläkselle! YLLÄKSELLE!! Se siis tarkoittaa suomen kielellä sitä, että meidän vuosi vaihtuu pohjoisen pakkasen paukkeessa, kauniin valkoisissa tunturimaisemissa, poroja rapsutellen ja ennen kaikkea, perheen yhteisestä ajasta nauttien.




Mutta mikä ihmeen tuettu loma? Sitä minäkin ihmettelin vielä viime keväänä, maksasairaiden vertaistukiryhmästä tutuksi tulleen ystäväni kertoessa heidän perheensä tuetusta kylpylälomasta. Kun sitten perehdyin asiaan tarkemmin kyselemällä ja googlettelemalla, rohkenin lopulta laittaa myös oman hakemukseni kehiin. Ja tällä kertaa se kannatti!

Suomessa toimii viisi lomajärjestöä, jotka saavat avustusta raha-automaattivaroista tuetun lomatoiminnan järjestämiseen. Tuen saamisen perusteena toimii hakijan itsensä perustelemat taloudelliset, sosiaaliset ja/tai terveydelliset syyt. Käytännössä siis hakija täyttää vapaamuotoisen lomakkeen, johon antamiensa tietojen mukaan lomajärjestö sitten valitsee, onko tuelle tarvetta vai ei. Koska en kuitenkaan ajatellut alkaa tässä luennoimaan asiasta enää tämän yksityiskohtaisemmin, voit esimerkiksi tutustua asiaan täältä


Surullista tässä on se, että yrittäessäni innosta puhkuen guuglailla lisäinfoa tulevasta lomastamme, sain hakutuloksiksi lähinnä paskaa niskaani. Helvetisti väheksyviä kommentteja "sosiaaliavustusten perässä juoksijoista", verorahojen tuhlaajista, moittimista, haukkumista, syyttelyä. Ettei pitäisi edes kertoa kenellekään loman olevan tuettu, koska "meijän lapset ei todellakaan leikkis sellasil tuetuil lomil olleiden kaa". 

Jänniä hetkiä siis luvassa. LOL.
En silti aio poiketa hyväksi kokemastani tavasta olla rehellinen. Lomamme on tuettu ja sillä hyvä. Olen kertonut hakemuksessa vain faktat ja MTLH:n päättäjät tekivät niistä omat arviointinsa. Jos se jotakuta kovasti panee vituttamaan, annan mielelläni lomaoikeutemme jakoon tervettä maksaa, yleistä perheen hyvinvointia ja arjessa jaksamista vastaan. 

Palkitsevinta oli nähdä riemastuneet ilmeet lasten kasvoilla, kun kerroin tulevista matkasuunnitelmistamme. En malta odottaa, että päästään yhdessä tutkailemaan, mitä kaikkea kivaa Ylläksen seutu lapsiperheille tarjoaa. Ja sitten mä tahdon käydä Jounin kaupassa

Että kiitoksia vaan kovasti teille, syksyn tuivertavat tuulet, kun tulitte ja puhalsitte risukasan pois auringon tieltä. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Subscribe